12.02.13 г.

С какво ни изненада новият Kindle Paperwhite, който Amazon пусна за продажба



Новият електронен четец  Kindle Paperwhite(модел 2015година), се продава в сайта на Amazon на чудесната цена от около 100 долара,  разполага с изображение от 300ppi (пиксела/инч), което е по-добро изображенията  на  предходните  модели. Дисплеят е удобен за четене при различни условия на осветеност.

Шест-инчовият  дисплей е снабден с технологията за електронна хартия Carta и вградено осветление от ново поколение. Разполага с 16 нюанса на сивия цвят и идеален баланс на белия цвят. Полученият текст е по-тъмен и така се постига по-добър контраст.

Теглото на Kindle Paperwhite e едва 206 грама, а размерите са 169мм/117мм/9,1мм.
Устройството е безжично, може да се изтегля съдържание без да е необходим компютър.

Вградената WiFi функционалност позволява мигновено сваляне на книги. Има и вариант за 3G модел, който е малко по-скъп.

Kindle Paperwhite  има  възможност за съхранение на повече от 1000 книги. Вътрешната памет на този електронен четец е отново 4GB.


Разполага с дълъг живот на батерията до осем седмици , изчислен при около половин час четене на ден. Не всички потребители обаче спадат към тази група читатели. Батерията може да се зареди напълно за 4 часа от компютър с помощта на USB кабел.

Електронният четец  Kindle PaperWhite предлага нов тип функции за родителски контрол и може да поддържа детски книги.
Всички собственици на Kindle имат  безплатен достъп до 180 000 книги за четене (всеки месец по една книга).
По желание към модела може да бъде закупен калъф с различни шарки на цена около 20 долара.

Моделът Kindle Paperwhite външно е много подобен с  Kindle Voyage. Новият Kindle Paperwhite е по-лек и по-тънък, а също и по-евтин. Другата новост е, че страниците могат да се включват чрез сензорния екран и чрез новия бутон  Page pres, разположен отстрани.

Тъй като няма много големи разлики от предишните модели Kindle, новият Kindle Paperwhite е добра оферта  за нови потребители, които си купуват електронен четец за първи път или за тези, които искат винаги да притежават най-новото.

През март 2016 година излезе информация от Amazon за спешна актуализация на старите електронни четци от преди 2012 година, които са стояли дълго време неизползвани. Ако актуализацията не е направена навреме, остава вариантът за ръчно актуализиране на устройствата чрез изтегляна на файла от сайта Amazon и прехвърлянето му на съответното налично устройство с USB кабел.

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *