12.02.13 г.

Предимствата на електронните четци с тъчскрийн дисплей



Често когато сме решени да си закупим електронен четец на книги се чудим дали моделът който да закупим да притежава сензорен дисплей или не. Има редица предимства с които електронните книги притежаващи функцията тъчскрийн блестят пред тези които я нямат. Нека да разгледаме моментите в които бихме се радвали повече, че притежаваме четец със сензорен дисплей.

Едни от най-известните електронни четци сред които са Kindle Paperwhite, Kindle Touch и Nook simple touch  имат една обща функция - тъч скрийн дисплей. За разяснение тези модели разполагат и с достъп до Internet както и опция за слушане на музика/ Kindle Touch/ и висока резолюция, която ни придава усещане за истинска книга. Понякога дори забравяме, че четем от дигитално устройство причината е фукцията E Ink, която дава несравнима реалност.
Сензорният дисплей ни дава допълнителен комфорт, който лесно може да сравним и оценим като по-добър от дисплея, който не е сензорен.
kindle-4-touch-nook-simple-touch


Всичко като прелистване на страници, работа в менюто и сърфиране из интернет сега е по-лесно с помощта на сензорната функция, позволяваща много по-улеснена работа в сравнение с четците с клавиатура, от която трябва да управляваме всички свойства на нашата технологична книга.

Производителите на топ четците на книги, се стремят колкото се може повече на намалят броят на бутоните, тъй като до голяма степен развалят дизайна. Четците с клавиатура са или по-големи или имат по-малък дисплей, защото все някъде трябва да се намести и една клавиатура.

Ако някога сте си имали работа с електронен четец, който няма клавиатура или тъчскрийн то непременно ще си имате на понятие, колко трудно се пише каквото и да било. Само с мултифункционален бутон за посоки и още 2-3 за избирателни опции/ като при модела на Amazon Kindle 4/ сърфирането из интернет и изпращането на E-mail е доста отегчителен процес който при наличието на сензорен дисплей може да си спестим много време и усилия.
Ако щете дори скролването на някоя Internet страница е много по-лесно, по-бързо и удобно само с няколко плъзгания от пръстите ви.

Цената която ще доплатите за да се сдобиете с четец притежаващ подобна опция си заслужава напълно.  Дори при някой марки четци цените на устройствата с тъч и без са доста близки. Такива са например Kobo Touch и Kindle 4 които имат много малка разлика в цената. А въобще не са за подценяване екстрите с които Kobo изпъква над своя конкурент - сензорен дисплей, слот за карти памет до 32GB и поддържане на повече формати книги. Това са три важни функции които могат да решат казуса: „Кой модел да избера?“
kobo-touch-тъчскрийн-дисплей

В наши дни тъчскрийн функцията е много по-еволюирала в сравнение с момента в който тя плъзна по пазара. Сега този тип дисплей са с много по-добра чувствителност и реакция, както и някои издържат дори инциденти като надраскване и удар.
Като пример може да дадем факта че модела на Kindle Paperwhite много по рядко страда от проблеми с дисплея от колкото Kindle 4 при който изключително често се наблудават механични повреди по екрана.

Друга екстра при някой от четците с тъчскрийн е възможността на автоматично събуждане/заспиване на устройството с използването на калъф който има такава опция. Което значи че само с отваряне и затваряне на калъфа ние имаме възможността да стартираме или изключим своята електронна книга без да е нужно да използваме power бутона.
Тъчскрийн е едно удобство на бъдещето, което ни улеснява по много различни начини, с които да може да използваме пълният капацитет на нашия електронен четец на книги. 

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *