7.02.13 г.

Зареждане и живот на батерията


Новият Kindle на Amazon вече е най-добрият електронен четец.


От всички традиционни електронни книги които произвежда Amazon, Kindle Paperwhite има най-малко бутони: само един, на самото дъно.Там ще откриете бутона за включване и изключване,лампичката за състоянието на четеца и микро USB пост за зареждане през PC.
Това е мястото на което е намерен първия сериозен пропуск:  липсата на порт за слушалки.Това означава че няма опция за изчитане на текст на глас,  това може би ще отблъсне някой читатели,но най-вероятно не голяма част.
Мотивите за това са да се запази живота на батерията максимално дълго, а вече знаем че дисплеят на новия Kindle е по-осветен което е достатъчна причина Amazon да не натоварват излишно батерията.
Paperwhite се предлага с микро USB кабел (който е бял,странен избор тъй като четеца е черен), така че може да  се зарежда чрез свързване с компютър.
Това е много неудобно ако сте на път  и нямате лаптоп под ръка.Въпреки че Amazon продава захранващ адаптер за разумните 9 паунда това им решение да го продават, а не да го предлагат в комплекта е малко дразнещо.
За щастие батерията на Kindle Paperwhite издържа доста дълго. Amazon твърди че с едно зареждане  четецът може да се ползва до 8 седмици. И наистина при умерена употреба устройството със сигурност може да изкара толкова.
Новият дисплей е доста изпипан, но се отразява на живота на батерията,а също и ползването на wifi връзка. 

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *