13.02.13 г.

Amazon Kindle DX Graphite 3G E-Reader Ревю

Този представител на Amazon е с внушителен почти 10 инчов дисплей, пълна QWERTY клавиатура и всички функции присъщи за електронните четци на Amazon.  Amazon Kindle DX Graphite към днешна дата продължава да е четецът с най-големият дисплей на Амазон. Отличава се с 9.7“ екран с по-добър контраст и резолюция от предишните модели, като всеки докоснал се поне за малко до него ще заяви че тази джаджа си струва всеки лев. Неговият дисплей е с резолюция 1200х824 при 150 точки на инч, скала с 16 нива на сивото и контраст в съотношение 10:1 . Прелистването на страниците на това устройство е малко по-бавно от останалите, но с една актуализация на софтуера това се коригира лесно.  Забавянето изчезва и дори достъпа до някои от функциите на менюто става по бърз и лесен.
Този електронен четец изпъква много над другите четци които са с по-малки дисплеи. Повечето електронни книги са с 6“ дисплеи, като това е стандарта за диагонал на екраните за да има баланс между лесно четене и удобно пренасяне. За разлика от стандартните четци Kindle DX има огромен 9.7“ дисплей с който изключително удобно се четат цели pdf страници, т.е. не е нужно няколко прелиствания за прочитане на една страница.
Благодарение на E Ink технологията използвана при DX с 16 нива за контрол на сивото вие ще получите пълно удовлетворение при четене. Запазването на традицията на използване на електронно мастило означава че липсват отблясъци при четене дори на слънце. Като пример може да дадем таблета на Apple Ipad при който четенето на слънчева светлина може да бъде доста дразнещо поради отблясъците по екрана.
kindle-dx-електронна-книга-четец

Меню/Настройки/Функции


Сега Amazon Kindle DX има множество функции в менюто, които Ви ползволяват да ползвате речник, подчертавате текст, поставяте отметки на страници и прочие.  Също така разполагате с опция за настройка на размера на шрифта. Имате възможност да сърфирате в интернет и да посетите уеб сайтове като Facebook, Twitter и други благодарение на вградения уеб браузър. С една бърза регистрация в Amazon ще можете да започнете закупуване на желаните от вас книги веднага.

Свързаност


Функциите в менюто са достатъно много и разнообразни, но какво можем да кажем за безжичната свързаност.  Имате 3G достъп до  всяка AT&T точка и ползване на интернет през Wi-Fi достъпна мрежа.

 

Живот на батерията


Батерията на DX издържа приблизително колкото на конкурентите си. С изключен 3G и ползване на ограничен безжичен интернет можете да не зареждате устройството си в продължение на няколко седмици(2-3).

Книги и четене


Всеки е-читател знае, че е неудобно да се четат PDF документи на малък дисплей(6-7“),защото той не може да се визуализира цялостно PDF страница. При  DX това неудобство липсва тъй като той има вграден PDF четец, което означава, че една PDF страница може да се изобрази на целия екран без да е нужно да сколираме за да прочетем отрязаните части. Други формати моито можете да прочетете с този киндъл са  AZW, TXT, Audible, MOBI, PRC; чрез конвертиране – HTML, DOC, RTF, JPEG, GIF, PNG, BMP. Поддържането на аудио файлове е голямо удобство за тези от вас които искат да ползват четеца с за слушане на музика или аудио книги. Вградената памет от 4GB е предостатъчна за да съберете хиляди книги в четеца си. Ако смятате да закупите съдържание от различни онлайн книжарници от Amazon трябва да използвате Adobe Digital Editions за да е възможно ползването им.  Ако изтегленото от вас не съдържа с DRM( Digital Rights Management) просто може да го поставите в четеца си. Друго удобство с което разполага четеца е Read to Me функцията подобна на text to speech. С нейна помощ устройството ви ще изчита на глас блогове, вестници, електронни книги и други. Можете да смените скоростта на четене и да изберете между мъжки и женски глас.

Други функции



Други функции с които може да ви изненада DX са mini USB порт, стерео високоговорители и аудио жак. Електронната книга също разполага с акселеометър, с който можете да сменяте автоматично ориентацията на екрана от вертикална на хоризонтална. 

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *