28.01.13 г.

3 начина да рестартирате вашия Kindle

Искате да рестартирате вашия четец - ето ви 3 начина за да го направите


Ако вашия четец Kindle престане да реагира или започне да има чести проблеми, бихте могли да отстраните тези проблеми,като се опитате да го рестартирате. Стандартният рестарт ще отстрани повечето проблеми,но можете да върнете фабричните настройки. Ето няколко начина по-които да рестартирате вашия Kindle:

Метод 1: Страндартен рестарт


1. Знайте точно кога да рестартирате четеца си.Рестартирането може да се приложи за да се оправи екрана или при проблем със съвместимостта.
  • Най-често срещания проблем за отстраняване на който е нужно да се рестартира Kindle е замръзнал или блокирал дисплей.
  • Можете също да опитате рестартиране,ако устройството не се разпознава от компютъра Ви или ако получавате съобщение за грешка при свързването му към компютъра.
  • Прибегнете до рестартиране,ако вашия скринсейвър "казва" че трябва да се свържете към Wi-Fi мрежа

2. Задръжте бутона за включване за 20 секунди. Плъзнете бутона за включване и го задръжте в крайно положение за 20 до 30 сек преди да го пуснете.
  • Нужно е физически да плъзнете бутона за включване в крайно положение за този период. Правейки това Ви "казвате" на устройството си да се рестартира вместо просто да се изключи.
  • Рестартирането трябва да е видимо на дисплея веднага след като освободите бутона за включване.
3. Дайте време на Kindle устройството си да се рестартира. Kindle ще се рестартира след минута-две. Бъдете търпеливи и дайте на електронната си книга достатъчно време за да завърши рестартирането.
  • Има вероятност дисплея на Kindle да замръзне по време на рестартирането. Това може да се случи ако вашия Kindle остане замръзнал по време на рестартирането за повече от 10 минути.

4. Заредете Kindle. Ако устройството замръзне по време на рестартирането или не реагира на рестартирането изобщо, включете го към зарядното и заредете четеца за 30 или повече минути.

  • Уверете се че вашата електронна книга се е заредила напълно.

5. Задръжте бутона за включване в крайно положение отново. След като завършите със зареждането, плъзнете бутона за включване и го задръжте в крайно положение за 20 секунди.
  • Рестартирания дисплей ще се появи отново. Дайте на устройството минута-две за да се рестартира преди да го проверите отново. Това би следвало да завърши рестартирането.

Метод 2: Възстановяване на фабричните настройки.


1. Преценете дали изтриването на данните на вашия четец Kindle е необходимо. Изтриването на съдържанието на вашия Kindle всъщност ще върне фабричните му настройки или настройките по подразбиране. Трябва да прибегнете към това само ако планирате да продавате вашия Kindle или да не го ползвате. Може да направите това също така ако смятате че нещо което сте свалили в паметта му причинява блокиране или други проблеми.

  • Няма да можете да извършите възстановяване на фабричните настройки ако дисплеят на вашия Kindle е замръзнал или не можете да включите устройството.
  • Направете копие на всички важни файлове или файлове които искате да запазите преди да възстановите фабричните настройки на вашия четец. Когато изтриете данните на своя четец Kindle, вие ще загубите всичко което сте качили на него до момента. Нещата които сте закупили от Amazon ще останат свързани с вашия профил и могат да бъдат свалени повторно,но електронни книги и приложения свалени от другаде трябва да бъдат записани отделно.

2. Заредете Kindle ако е необходимо. Не можете да извършите възстановяване на фабричните настройки освен ако батерията е с заряд 40% или повече.

  • Проверете състоянието на батерията в настройките на устройството.Натиснете cog символ в горния десен ъгъл на дисплеят на вашия Kindle.Ще се покаже меню и от него изберете "more"
  • Преминете надолу през options на менюто за настройки и натиснете думата "device".
  • Състоянието на батерията на устройството е на втора позиция в списъка. Ако живота на батерията е под 40%,включете зарядното и оставете четеца Ви да се зареди до 40% и повече.

3. Отворете настройките на устройството(device settings). След като потвърдите че вашия Kindle има достатъчно заряд в батерията за да възстанови фабричните настройки, върнете се обратно в настройките.

  •  Натиснете cog символа в горния десен ъгъл на дисплеят. Изберете "more..." от падащия лист с опции.
  • Преминете надолу докато видите домата "device". Изберете го чрез натискане върху дисплея.

4. Натиснете "Reset to Factory Defaults". Разгледайте "Device" settings menu докато не видите думите"reset to Factory Defaults."Натиснете върху дисплея за да се появи прозорец за потвърждаване.
5. Изберете "Erase everything." Ще бъдете попитани дали наистина искате да извършите възстановяване на фабричните настройки. За да потвърдите решението си ще трябва да натиснете върху "Erase everything."
  • По този начин ще дерегистрирате устройството си от Amazon. Вашето устройство също така ще се рестартира, като изтрие съдържанието или личната Ви информация.

Метод 3: Hard Reset за първа и втора генерация четци


1.Знайте кога да прибегнете до "Hard reset."Ако проблемът не е разрешен след извършването на стандартен рестарт,можете да извършите "Hard reset" с бутона за рестартиране на гърба на устройството.

  • Имайте предвид че това е възможно само за първа и втора генерация Kindle.В по новите версии Трета генерация Kindle няма достъп до бутон за рестартиране.Освен това,ако се опитате да отворите четеца гаранцията му може да отпадне.
2. Махнете задния капак. Ще трябва да използвате подходящ инструмент за да повдигнете задния капак и стигнете до батерията.
  • Ако имате дълги, здрави нокти може да сте в състояние да повдигнете задния капак използвайки ръцете си. Ако това не проработи, все пак пробвайте с тесен, плосък инструмент, като например тънка отвертка.
3. Пъхнете игла в отвора под батерията. Ако е нужно използвайте тънка игла или кламер за целта.
  • Отвора за рестартиране трябва да се намира под батерията и леко вляво
  • Пъхнете игла или кламер в отвора колкото е възможно по-надолу. Продължете да натискате за 5-10 сек за се осигури пълно рестартиране.
4. Задръжте бутона за включване за 15-30 сек. Плъзнете бутона за включване и го задръжте за 15 до 30 сек. все едно извършвате стандартно рестартиране.
  • Дисплеят трябва да премигне, показвайки рестартирането на екрана, като задържите бутона за включване.

5. Махнете батерията и повторете ако е нужно. Ако този "Hard reset" не проработи, махнете и разкачете батерията и следвайте тези стъпки отново.

  • След като свържете батерията обратно, пъхнете игла в отвора за рестартиране за няколко секунди. Плъзнете и задръжте бутона за включване за 15 до 30 сек.

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *