11.02.13 г.

Amazon Kindle 4 New 2012 – правиният избор за тези които не се нуждаят от допълнителни екстри

Ако трябва да опишем с едно изречение Kindle 4 New 2012 то ще е - Това е един отличен електронен четец без излишни екстри с E Ink дисплей. Но ако искаме по-подробно да очертаем характеристиките на това устройство ще трябва да бъдем малко по-подробни.
Kindle-4-New-електронен-четец-електронна-книга

Плюсове – на първо място Kindle е компактен, лек и супер тънък четец използващ E Ink технология и притежаващ WiFi. Изключително удобен за четене и разнасяне където и да е, с него можете да проверявате своята поща, теглите интесни книги или каквото друго желаете благодарение на безжичния интернет достъп. Имате възможност за съхранение на около 1500 документа в паметта му, което се равнява на една голяма библеотека. Или с други думи няма място за тревоги относно това какво ще четете за месеци напред. Голямо удобство е и огромната електронна библеотека на Amazon от която имате възможност да сваляте мигновено хиляди заглавия за секунди.

Минуси -  Един от основните недостатъци е липсата на сензорен дисплей, с помоща на който сърфирането в интернет щеше да бъде значително по-лесно и забавно. Тъчскрийн дисплея не е за подценяване като се има предвид че ви осигурява по-бърз и лесен достъп до интернет пространството, което би доближило вашият четец до функционалността на таблет. По-новите и разбира се по-скъпи електронни книги са оборудвани с такъв дисплей. Пример тук може да дадем с Kobo Touch 6”  който отново използва E Ink технология, но притежава и сензорен дисплей. Друг минус е липсата на вградена подсветка на екрана, екстра която не е за подценяване особено ако обичате да четете нощем в леглото.  От Amazon не случайно не са заложили това в своето произведение, за да увеличат максимално живота на батерията, който трябва да отбележим въобще не е кратък – до 1 месец при 30 мин. четене на ден с изключен WiFi. За представител на четците с вградена светлина на дисплея може да посочим един от най-известните и най-достъпните – Nook Simple Touch GlowLight, който в момента можете да откриете на цена под 200лв.   

 Равносметка Amazon Kindle 4 New е идеален четец на цена от забележителните 160лв за е-читатели които са готови да се откажат от екстри като сензония дисплей и вградената подстветка.

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *